SUUNTANA SLOVENIA

Heinäkuun puolessa välissä olen lähdössä Sloveniaan 4-5 päivän vaellukselle. Oon niin fiiliksissä tästä reissusta! Tällä kertaa vähän erilaisempi tapa viettää loma ja tulee ihan varmasti olemaan huikea kokemus. Samalla vaellus tulee luultavasti antamaan vähän henkistä haastetta. Tästä tulee mulle ehdottomasti matka, jossa pyrin päästämään irti muusta, jättämään aikataulujen suunnittelun kotiin ja vain nauttimaan luonnosta.

-REITTI-

Koca pri Savici, 653 m (1. yö) – Vodnikov dom na Velem polju, 1817 m (2. yö) – Dom Planika pod Triglavom, 2401 m (3. yö) – Koca pri Triklavskih jezerih, 1685 m (4. yö) – Koca pri Savici, 653 m

Jos jää aikaa niin käydään vaelluksen päätteeksi läheisillä vesiputouksilla, Bohinj-järvellä ja Bledissä.

-MAJOITUS JA RUOKAILU-

Olemme varanneet etukäteen mökeistä majapaikan (20 €/ yö/ hlö). Mökeiltä on saatavilla aamiainen, lounas ja päivällinen lisähintaan ja pyrimme hyödyntämään näitä mahdollisuuksien mukaan. Toki pakkaamme mukaan kuivaruokapusseja ja itselleni otan mukaan suosikkivälipalapussejani Voimaruualta (360 Proteiini & Superfood -siemenseos suklaan tai vaniljan makuisena). Jos mökkien ruuat eivät maita tai riitä itselle, niin näistä saa lisäravinnetta vaellukselle.

Screen Shot 2017-06-19 at 22.33.56

Tähän asti olen käynyt päiväretkillä lähinnä Nuuksiossa Niket jalassa. Norjan vaellusretkestä on jo yli 10 vuotta aikaa. Nyt pidemmälle vaellukselle on hankittava aika paljon varusteita, mitä ei entuudestaan vielä kaapista löydy. Koska en tiedä jääkö tämä ensimmäiseksi ja viimeiseksi pidemmäksi vaellukseksi, hankin alkuun vähän edullisemmat, mutta tarpeeksi kattavat varusteet. Kenkien ostaminen on ollut haastavinta. Lähinnä jännitystä luo kauhukertomukset mustuneista ja irronneista varpaankynsistä (jep, yök), ja nyt sitten koitan ostaa sellaiset kengät että välttyisin tältä.  Ilmeisesti tältä on mahdollista välttyä, jos varpaan ja kengän kärjen välille jää noin 1 cm tilaa. Alamäkeen kuljettaessa ja jalan turvotessa lämmössä varpaat eivät saa osua kärkeen tai muuten voi pedikyyrin unohtaa seuraaviksi kuukausiksi. Sovittelin kenkiä entuudestaan useammassa liikkeessä ja mieleiset on nyt tilattu. Enää ei ehdi vaihtaa, joten toivottavasti tulee oikean kokoiset kengät postissa!

-VALINTANI EKALLE PIDEMMÄLLE VAELLUSREISSULLE-

Meindl Kansas Lady Goretex vaelluskengät (B-kovuus)

Columbia Titanium Goretex -takki ja housut

30 l rinkka kannettavineen: vaihtovaatteet, kevytuntuvatakki, ensiapulaukku, juomarakko, puukko ym. retkeilyvälineet,  makuupussi, sadevälineet…

Vedenkestävät suojapussit vaihtovaatteille, kameralle ym. tarvittavalle

Blå Band ja Trek N’ Eat valmisruokia sekä Voimaruuan 360 välipalapussit

Mökeissä ei ole juoksevaa vettä eli suihkun voi unohtaa, jollei purossa halua kylpeä. Ostin turhamaisesti kuivashampoota pahan päivän varalle.

Sloveniasta jatkamme vuokra-autolla Länsi-Kroatiaan kohteena Novigrad, Vrsar, Rabac ja ehkä Porec ja Rovinj.

Seuraavassa postauksessa infoa ja kuvia Slovenian ja Kroatian reissusta sekä kokemuksia kuinka toimiva suunnitelmani oli käytännössä!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s